17th European Mountain Running 1 Korrik Shkup – Maqedoni

 

Ne daten 1 Korrik 2018 u zhvillua ne Shkup te Maqedonise aktiviteti europian i vrapimit ne mal “17th European Mountain Running Championship” ku moren pjese atlete nga shume shtete te ndryshme.
Ne total merrnin pjese 346 atlete meshkuj dhe femra duke u ndare ne gara respektive dhe ne mosha U20 dhe te rritur.
Nje fakt interesant eshte qe Ekipi Italian ka dominuar kete event pothuajse ne te gjitha edicionet e tij.
Kete vit ne tre vendet e para kane perfunduar te tre atletet nga ekipi i Italise.
Distanca totale e pistes se vrapimit ishte 11km me ngritje-zbritje qe shkonin deri ne 700m.

Federata Shqiptare e Atletikes ka derguar ne kete event atletin e njohur per distanca te medha sportistin e klubit Skenderbeu Ilir Kellezi i cili ka qene i shoqeruar dhe nga trajneri i tij z. Juxhin Çili.
Per moshat e rritura kane garuar 78 atlete meshkuj ne total dhe atleti yne Ilir Kellezi ka perfunduar garen ne vendin i 61 me kohen 59:08 sek.

Videon zyrtare te postuar nga Federata Europiane e Atletikes mund ta shikoni me poshte.

 

 

Disa foto nga eventi mund ti shikoni duke klikuar KETU

Rezultatet per meshkuj te rritur mund ti shikoni duke klikuar KETU