Balcan Cross Country 62nd Edition Botosani – Rumani

 

Bashkia e Botosanit zhvilloi një edicion të ri të Kampionatit Ballkanik te Krosit,edicionit e 62-te te saj,të dielën më 4 nëntor 2018. Konkursi ishte organizuar nga Federata Rumune e Atletikës, me mbështetjen e autoriteteve lokale dhe të qarkut në Botosanit dhe i është dedikuar para te rinjve, të rinjve dhe të moshuarve.
Të pranishëm në këtë konkurs janë 99 atletë nga tetë vende: Turqia, Serbia, Shqipëria, Bullgaria, Moldavia, Rumania, Ukraina dhe Maqedonia.
Të shtunën pasdite, ceremonia zyrtare e hapjes së konkursit u zhvillua në rrafshnaltën para Bashkisë dhe Prefekturës së Botosanit. Veprimtaria u nderua nga Kryetari i Botosanit – Cătălin Flutur, Prefekti i Qarkut Botosani – Dan Shlinku, kryetari i Federatës Rumune të Atletikës – Florin Florea, ish-kampioni rumun i atletikës – Maricica Puică, por edhe nga zyrtarë të tjerë të organizatës qytetit.
Kampionati Ballkanik i Krosit u zhvillua në Pyllin Rediu ne kategori te ndryshme si per meshkuj dhe per femra.

Kategorite dhe oraret e garave te zhvilluara jane si me poshte:
10:00 am – femra u16 (4,000 m);
10:20 am – meshkuj u16 (6,000 m);
10:50  – femra u20 (6,000 m);
11:20 – meshkuj u20 (8,000 m);
12:00 – Femra te rritura (8,000 m);
12:50 – meshkuj të rritur (10,000 m).

Ky aktivitet ishte gjithashtu një provë përfundimtare për pjesëmarrjen në Kampionatin Europian të Tillburgut (Holandë) qe do te zhvillohet më 9 dhjetor 2018.
Federata Shqiptare e Atletikes ne kete aktivitet perfaqesohej nga 2 atlet Ilir Këllëzi dhe David Nikolli edhe ishin te shoqeruar nga trajneri Juxhin Çili.

Rezultatet e ketij aktiviteti mund ti gjeni duke klikuar KETU