Konventa ne Funchal te Portugalise 13-15 Tetor.

20161015_194536

Nga data 13-15 Tetor 2016 ne Funchal-Madeira te Portugalise u zhvillua konventa  Europiane e Atletikes. Ne kete konvente mori pjese dhe Federata Shqiptare e Atletikes e cila u perfaqesua me Sekretarin e Pergjithshem z.Nikolin Dionisi. Z.Dionisi propozoi qe Gjysem Maratona e Tiranes te aprovohet ne kalendarin Europian te vitit 2017 dhe ne vazhdim pasi kete vit u kaluan me sukses te gjitha pikat e organizimit te nje gjysem maratone nga AIMS, dhe u vendos qe vitin e ardhshem ky aktivitet te zhvillohet me date 15 Tetor 2017. Krahas aprovimit per maratonen u diskutua dhe projekt kalendari ku dhe u miratua me te gjitha aktivitetet kombetare te vitit 2017 .