Youth Olympic Games 2018 Buenos Aires – Argentina

Lojrat Olimpike Rinore Buenos Aires 2018 të njohura zyrtarisht si Lojrat Olimpike III të të Rinjve dhe të njohur zakonisht si Buenos Aires 2018, ishin një ngjarje ndërkombëtare sportive, kulturore dhe edukative e mbajtur në Buenos Aires , Argjentinë ndërmjet 6 dhe 18 tetor 2018. Ata ishin Lojërat Olimpike per të Rinj  që mbaheshin jashtë Azisë  dhe Lojrat e para Rinore për verën ose dimrin e mbajtur jashtë Euroazisë. Ishte Olimpiada e dytë që u mbajt në Amerikën e Jugut pas Olimpiadës Verore të 2016 në Rio de Janeiro, Brazil.
Ne keto lojra morren pjese mbi 4000 te rinj nga mosha 15-18 vjec nga 200 shtete te ndryshme.

Federata Shqiptare e Atletikes ne kete event shume te rendesishem dergoi ne shtetin e larget te Argjentines vetem nje atlet,atleten e ekipit te Tiranes e gares 800m per femra Relaksa Dauti.
Ne kete gare ishin 3 bateri me atlete dhe atletja jone ndodhej ne baterine e pare.

Per te pare Rezultatet e gares 800m klikoni KETU

Per te pare disa foto nga aktiviteti klikoni KETU